Witvissen

Daaronder verstaan we het vissen op bijvoorbeeld voorn en brasem, nog steeds leuk om op te vissen. Vissen op deze soorten kan je doen met de vaste stok, een winkle picker of een feeder hengel.

Vissen met de vaste stok


Allereerst de vaste stok, aangeraden wordt om minimaal 5 meter te hebben en dat kan je uitbouwen tot wel 20 meter, bedenk wel hoe langer hoe zwaarder of je hebt erg veel geld ervoor over dan kun je lichtgewicht carbon stokken kopen. Een telescoop hengel is makkelijk voor de beginner, voor de meer gevorderde onder ons raad men een oversteek hengel aan. Het mooiste is om te vissen met een top elastiek. Neem niet een te dikke lijn 0.12 is al dik genoeg, onderlijntje van 0.10 of misschien 0.08. De dobber keuze ligt aan het water, is het helemaal stil neem een kleine lichte dobber, is het beweeglijker neem een zwaardere met meer lood. Neem ook een klein haakje, een maad of twee misschien drie eraan en klaar. Het beste kan je op de bodem vissen, dus goed peilen hoe jeje dobber moet zetten. Een paar ballen bijvoeren op je stek doet het altijd goed.


Vissen met de winkle picker

Een Winkle picker (zie foto) gebruik je om wat verder weg te vissen, het is een lichte werphengel met een dunne en verwisselbare top.winklepikker
Je neemt een onderlijntje van 0.12 mm en een hoofdlijn van ongeveer 0.18 mm, niet te zwaar lood of eventueel een voerkorfje eraan. Zet je hengel in de standaard zodat de lijn er dwars opstaat, dan zie je aan de top of er wat bij zit. Gooi je vaak op dezelfde plek, dan na een aantal maal de voerkorf vervangen door een werplood, anders overvoer je de plek.

De feeder hengel is eigenlijk hetzelfde als de winkle picker, enige verschil is dat je een stuggere vaste top hebt. Deze hengel gebruik je op groot stromend water. Eventueel een wat dikkere hoofdlijn, verder niks anders.

Buiten maden kun je brood of wormen gebruiken. Meestal vis ik zelf met maden, die mix ik dan ook door het lokvoer. Ik gebruik meestal kant en klaar lokvoer voor brazem, werkt goed. Koop een zak van 3 kilo, daar kan je wel keer of 7-8 mee.

 

Baars
Brasem
Karper
Pos
Snoek
Voorn
Zeelt
 
Forel vissen
Vliegvissen
Witvissen

Witvissen

 

Witvis