Mijn vis logboek

Zelf probeer ik ook regelmatig te gaan vissen en zal
hier zo vaak mogelijk wat foto's en info plaatsen.

Schub karper enschede
Zo mooi weer, 2e paasdag dan moet je wel even gaan vissen, we zijn naar een grote stadsvijver in Enschede geweest, was voor het eerst daar en na 30 minuten een leuke karper aan de winklepicker met maden, dat was erg leuk, zeker omdat ik de hele middag geen karpervisser wat heb zien vangen, verder nog twee brasems en een baarsje gevangen, niet echt veel, maar wel leuke vangsten, zeker voor herhaling vatbaar.

 

Eindelijk de eerste keer gaan vissen in 2011, de webmaster is veel te druk met andere dingen en is eigenlijk ook een echte mooi weer visser. Even naar de Berkel geweest, maar het was waarschijnlijk nog te koud water, meer dan een paar voorntjes was er niet te vangen, ach ja het was wel weer heerlijk weer en ontspannen.

Eindelijk weer eens naar de Loolee geweest, al lang niet geweest omdat de vangsten er erg slecht waren, deze keer redelijk gevangen, al waren er geen grote bij, 11 voorntjes en jonge brasems in totaal, toch wel weer lekker vissen zo. Hopelijk volgende keer wat groters erbij. Lollee Voorn gevangen


In Augustus ook nog een dagje wezen forelvissen
bij de Forelderij in usselo , kijk hier voor het verslag en de foto's.

 

Een week naar Duitsland geweest, een huisje met een ontzettend
mooi meer erbij, daar natuurlijk veel gevist, voor alle foto's
en info kijk op deze pagina.
Vissen Duitsland Harz Vissen in het Harz

 

Vlak voor de vakantie nog een avondje bij Smulders kleigaten gezeten, redelijk wat gevangen aan Voorntjes, maar ook een kleine Zeelt, die wilde wel vechten. Zeelt Smulders gevangen Kleine

 

Juli; Vanwege het warme weer twee weekeinden bij Smulders gezeten,
gezien je daar een lekkere schaduw plek kan vinden, wel leuk gevangen,
veel voorntjes en een paar baarsjes, geen grote vangsten helaas.
Vandaag 25 Juli weer eens naar de Berkel bij Eibergen geweest,
twee uurtjes maar, vanwegen de steeds donker wordende lucht,
toch 10 voorntjes eruit gehaald, ook helaas vandaag geen grote vangsten.

12 Juni weer naar Smulders kleigaten geweest in de buurt van Oldenzaal, was heerlijk weer, wel veel wind. Het begon traag, maar na een half uurtje toch een paar leuke voorns achter elkaar. Daarna was het weer weinig, de wind stak op en het werd frisser, net toen ik zei, nog effe nieuwe maden aan de match en als dat niet wat word gaan we, ging de match-dobber als een speer onder, een redelijk gevecht volgde, maar ik haalde er een mooie zeelt uit van 46 cm.
Zeelt smulders Zeelt Smulders kleigaten

5 Juni: Ook in de regen kun je vissen, we zaten lekker in in de buurt van Lonneker aan het water, af en toe een paar druppels dus de paraplu maar opgezet, toen ineens de sluizen opengingen. Toch nog wat leuke voorntjes gevangen en helaas waarschijnlijk een karper/zeelt verspeelt, hij ging met een noodvaart richting de overhangende bomen en kon hem niet snel genoeg binnenhalen, toen knapte het onderlijntje, ach ja je kan niet alles hebben.
Vissen Lonneker in de regen Vissen in de regen

16 Mei: Weer eens naar de Loolee geweest, helaas nog steeds troebel water, waarschijnlijk door illegaal lozen van gier door een boer, was dan ook weinig vis te bekennen, totdat ik een ruk aan mijn werphengel kreeg, daar zat een vechter aan, dus dacht aan een flinke baars, maar nee hoor het was een grote Zeelt! Die had ik daar nog nooit gevangen, hapte toe op een aantal maden.
Loolee Zeelt Loollee mooie zeelt gevangen

5 Mei: Eens een keer wezen vissen in een stadsvijver, normaal kom ik daar nooit, maar had geen zin om ver te rijden, Locatie was de Swafert vijver in Hengelo, drie maal beet, eenmaal dobber en onderlijn gesneuveld en twee op de kant gekregen, de eerste was een makkie, was ook niet zo groot, de tweede was een dikke en een vechter, daar moest ik nog even moeite voor doen. Zeker voor herhaling vatbaar.
Leuke Karper gevangen in Hengelo Karper gevangen Swafert Hengelo

 

 

 

 

Baars
Brasem
Karper
Pos
Snoek
Voorn
Zeelt
 
Forel vissen
Vliegvissen
Witvissen